Aboneaza-te la feed-ul nostru

Daca preferi un feed RSS in locul unui newsletter poti sa te abonezi aici.

Urmareste-ne pe Twitter

Daca vrei sa fii la curent cu noutatile noastre, pe Twitter, poti sa ne dai Follow aici .

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, iar noi iti vom trimite saptamanal ultimile stiri din lumea berilor germane.

Krombacher

Krombacher

Istorie si ascensiune

Beraria Krombacher a fost fondata in anul 1803, pe 4 Februarie, de catre Johannes Haas in baza hotararii ce data inca din anul 1618 si care restrangea vanzarea de bere in restaurante numai in conditiile in care acestea detineau propria berarie; astfel ca beraria Krombacher porneste drept o afacere de familie.

     

     

Ca si locatie, beraria este amplasata in micul oras Krombach, oras ce a devenit recunoscut intr-o perioada relativ scurta pentru calitatea berii produsa si transportatata in vecinatatea sa, cel mai notabil in orasul Siegen, oras ce in jurul anilor 1840 se afla in plina ascensiune industriala.

     


Krombacher ia calea sinelor ferate

Odata cu ocazia inaugurarii primei cai ferate germane din anul 1835, cale ferata ce facea legatura dintre orasele Nurember si Furth, se produce o dezvoltare rapida in ceea ce priveste transporturul feroviar.

     

     

     

     

Astfel ca apar o serie de noi rute de transport, printre care si una ce leaga zonele Ruhr si Sieg, prin urmare se iveste o oportunitate pentru comertul cu bere, oportunitate de care si producatorul berii Krombacher profita pentru a creste cifra de vanzare.

     


Ia nastere primul Pils, marca Krombacher

Incepand cu anii 1890 este inregistrata prima tentativa de a produce bere din gama pilsener (sau pe scurt pils) din Germania, mai precis in orasul Krombach. Fiind un real succes producerea berii pils, declaratiile berariei Krombacher atestau ca vanzarile nu doar ca au crescut in zona Siegerland, dar si in afara acestora, cel mai notabil fiind imprejurimile orasului Dortmund.

     

In prezent tipul de bere pils reprezinta cea mai de succes gama, detinand numai putin de doua sferturi din intreaga piata de vanzare a berii. Aceasta se caracterizeaza drept o bere lager clasica, aurie la culoare, fermentata timp de doua-trei luni la o temperatura constanta intre 11 si 12 grade Celsius.

     


Dezvoltare - trecut si prezent

Daca in anul 1959 Krombacher producea 26 de milioane de sticle de bere anual, odata cu anul 1972 beraria anunta producerea a peste un milion de hectolitri de bere, pozitionand-o astfel printre cele mai mari berarii federale germane private.

     

     

     

Acum berea Krombacher este prima bere pe segmentul premium din Germania si totodata sponsorul oficial al ligii de fotbal nationale Bundesliga, una dintre cele mai puternice ligi de fotbal din lume.



Pronuntie

crombaher