Aboneaza-te la feed-ul nostru

Daca preferi un feed RSS in locul unui newsletter poti sa te abonezi aici.

Urmareste-ne pe Twitter

Daca vrei sa fii la curent cu noutatile noastre, pe Twitter, poti sa ne dai Follow aici .

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, iar noi iti vom trimite saptamanal ultimile stiri din lumea berilor germane.

Paderborner

Paderborner

Paderborner, spiritul Westphaliei in materie de bere


Steagul Westphaliei din care se inspira
logo-ul Paderborner

Paderborner este o bere germana specifica regiunii Westphalia. Cu o traditie de 160 de ani, beraria a carei denumire provine de la orasul de resedinta, Padeborn, reprezinta spiritul Westphaliei in materie de fabricare a berii.


Originalitatea berii Paderborner se datoreaza apei pure provenita din cele 200 de izvoare ale raului Pader, cunoscut drept cel mai scurt rau din Germania. Izvoarele sunt amplasate langa emblema orasului, Catedrala Sfantul Liborius, inchinata sfantului patron al orasului,Sfantul Liboriu care a trait in secolul IV.


Pentru a ilustra legatura dintre Paderborner si Westphalia si pentru a cinsti mostenirea westphaliana, etichetele si logo-ul Paderborner se inspira din culorile steagului provinciei Westphalia: alb, rosu si verde. (foto).


Berea Paderborner se exporta in Europa si chiar se produce sub licenta in Ungaria, acolo unde a fost denumita in limba locala - Paderborner Vilagos Sor, bucurandu-se de mare succes in randul publicului ungar.Prima bere produsa in intregime cu ajutorul energiei verde


Fabrica din Paderborn deservita de o
centrala eoliana

Recent beraria a implementat un program de ecologizare a productiei, prin care 40% din necesarul energiei utilizata la producerea berii provine din surse eoliene. Paderborber doreste sa devina prima companie care produce bere in intregime din energie verde.


Compania care produce Paderborner face parte din grupul Warsteiner, cel mai mare producator privat independent din Germania, detinut de familia Cramer, inca de la fondare. Warsteiner Gruppe a preluat compania Paderborner Brauerei in 1990.


Fabrica din Paderborn produce, pe langa specialitatiile casei, dintre care se remarca berea port-drapel Paderborner Pilsner, si alte beri din portofoliul Warsteiner, precum Isenbeck si Weissenburger.Pronuntie

padărbornăr

Istoric
Sortimente
Produse
Legaturi externe