Aboneaza-te la feed-ul nostru

Daca preferi un feed RSS in locul unui newsletter poti sa te abonezi aici.

Urmareste-ne pe Twitter

Daca vrei sa fii la curent cu noutatile noastre, pe Twitter, poti sa ne dai Follow aici .

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, iar noi iti vom trimite saptamanal ultimile stiri din lumea berilor germane.

Riedenburger

Riedenburger

Prima bere organica din lume

Berea Riedenburger reprezinta prima bere organica din lume si totodata cea mai vanduta bere pe acest segment.


Compania de astazi a fost fondata in 1866 in Riedenburg - Bavaria, orasul de unde provine si denumirea berii. Insa beraria este mult mai veche, fiind cumparata de familia Krieger care detine si astazi conducerea companiei, de la familia Beilngries-Schattenhofer. Inceputurile berariei Schattenhofer din Riedenburg poate fi datata in Evul Mediu, aceasta fiind printre putinele care utiliza intensiv la producerea maltului si alte cereale decat cele permise de Actul Reinheitsgebot devenit Legea Germana a Puritatii Berii, in special grau in proportie superioara de 50%, cat se prevede in act.


Totusi aceasta tehnica de berificatie a permis companiei sa se specializeze in beri deosebite, care sa satisfaca cerintele unui public care, din varii motive, nu poate consuma berea ca noi restul.


Diabeticii, oamenii alergici la gluten, oamenii cu diverse credinte religioase cu restrictii la alcool, vegetarienii, sportivii sau cei care tin regimuri alimentare au gasit in berea Riedenburger o salvare si o cale de a savura cea mai iubita bautura din lume.


Compania Riedenburger este printre deschizatoarele de drumuri in privinta realizarii de beri organice, Bio, dietetice, nealcoolizate sau fara gluten.


In 1989 compania a dezvoltat prima bere provenita din agricultura 100% organica din lume, o bere din grau.


Din 1992 au devenit disponibile pe piata germana doua sortimente Weiss organice iar din 1994, compania si-a actualizat intreaga productie pentrua permite fabricarea de beri 100% organice. Riedenburger a incheiat mai multe acorduri cu producatori agricoli Bio pentru furnizarea de materii prime 100% provenite din agricultura organica.


Decisiv pentru noua evolutie a companiei a fost Michael Krieger, a 4-a generatie a familiei Krieger care conduce destinele berariei bavareze.
Compania Riedenburger produce si o bere manastireasca, Plankstetten


Astazi Riedenburger produce anual peste 20.000 de hectolitri de bere organica si exporta in numeroase tari, cererea cea mai mare fiind in Italia, Franta, Marea Britanie, Spania, Suedia si Finlanda, dar succesul berii Riedenburger se face simtit si pe piata din estul Europei, precum Grecia sau Rusia


Compania, desi activeaza pe o piata de nisa si aflata inca la inceput, este recunoscuta drept cea mai mare companie de beri organice din lume.


Dupa cum afirma si Michael Krieger, dezvoltarea acestui segment nu este usoara, in principal din cauza dependentei de materii prime de calitate si care deseori beneficiaza de denumire de origine controlata. Berea Riedenburger nu se poate produce sub licenta deoarece este realizata cu ingrediente provenite din culturi si soiuri locale, din Bavaria. Desi cererea de bere organica este mult mai mare, Riedenburger nu face niciun compromis in privinta retetei si doreste sa puna accent pe calitate, controlul ingredientelor fiind foarte strict. Toate ingredientele trebuie sa fie certificate de BIOLAND, principala asociatie a agricultorilor organici din Germania.


Riedenburger distribuie, pe langa marcile sale Bio, si berile Plankstetten, produse in parteneriat cu Manastirea Benedictina Plankstetten (foto). Berile Plankstetten sunt beri produse artizanal, dupa vechile rigori manastiresti, fiind nepasteurizate, nefiltrate si realizate din ingredientele cultivate de calgarii benedictini ai acestei vechi manastiri din Neumarkt-Bavaria, fondata in anul 1129.


Compania isi continua proiectele ECO pentru a deveni o companie in intregime "verde", printre cele mai noi evolutii numarandu-se utilizarea de combustibili bio pentru flota de autocamioane ce distribuie bere sau utilizarea de panouri fotovoltaice pentru alimentarea fabricii cu energie solara.


   
Pronuntie

ridănburgăr

Istoric
Sortimente
Produse
Legaturi externe