Aboneaza-te la feed-ul nostru

Daca preferi un feed RSS in locul unui newsletter poti sa te abonezi aici.

Urmareste-ne pe Twitter

Daca vrei sa fii la curent cu noutatile noastre, pe Twitter, poti sa ne dai Follow aici .

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, iar noi iti vom trimite saptamanal ultimile stiri din lumea berilor germane.

Weihenstephaner

Weihenstephaner


Beraria de Stat Bavareza este cea mai veche berarie operationala din lume

Curs la Institutul Weihenstephan

Weihenstephan nu este o afacere privata. Beraria se afla sub tutela statului federal bavarez, parte administrativa a Germaniei, fiind patrimoniu de stat, un adevarat simbol al culturii si istoriei bavareze. Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan, Beraria de Stat Bavareza, a fost fondata de calugari benedictini in Freising in 1040, fiind cea mai veche berarie inca activa din lume. In cadrul centrului Weihenstephaner s-au dezvoltat cele mai cunoscute centre de cercetare si invatamant profilate pe industria berii din Germania dar si din lume. Aici vin sa se specializeze toti maistrii-berari ai lumii, existand astfel cate un pic din experienta Weihenstephan in mai toate berile din lume. Beraria se intituleaza Weihenstephan iar berile sale Weihenstephaner, care in traducere inseamna "Cele ale Sfantului Stefan, denumire provenita de la hramul ce a fost purtat odinioara de manastirea din Freising.

Noile sortimente sunt realizate insa cu tehnologie de ultima ora

Fabrica este strans legata de noul Centru Stiintific Weihenstephan, creat in cadrul Universitatii Tehnice din Munchen, toate noile beri Weihenstephaner fiind concepute in acest complex de cercetare ultramodern, cu tehnologie de ultima ora. Ultimele creatii ale berariei de stat, precum Vitus sau Korbinian, au reusit sa se impuna repede pe piata mondiala, castigand prestigioase titluri si fiind considerate cele mai bune beri din lume la categoria lor.


Desi sunt realizate cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, toate berile Weihenstephaner respecta Legea Germana a Puritatii Berii din 1516, care statueaza ca singurele ingrediente care pot fi utilizate la producerea berii sunt apa, orzul, hameiul si drojdia.


Aceasta combinatie de traditie si inovatie, clasic si modern, face unica berea Weihenstephaner care cu greu poate fi inclusa in vreo categorie comerciala.


Weihenstephan activeaza si ca gardian al respectarii Legii Puritatii Berii

Fosta manastire Freisung, sediul berariei Weihenstephan

Beraria de Stat Bavareza are si rolul de garant al respectarii Legii Germane a Puritatii Berii sau Reinheitsgebot, care reprezinta primul cod profesional destinat industriasilor berari din lume. Legea prevede utilizarea stricta a doar celor patru ingrediente naturale si interzice comercializarea sub denumirea de bere a bauturilor care fac exceptie de la aceasta regula.


De ce a fost aleasa Beraria de Stat Bavareza?


Traditia extraordinara a Weihenstephan de aproape 1000 de ani a facut ca sarcina institutiei responsabila cu controlul calitatii si certificarea "Respecta Legea Germana a Puritatii Beriii" in cazul tuturor berilor germane sa revina Berariei de Stat Bavareze Weihenstephan.


Beraria a lansat o campanie de promovare a adevaratei beri bavareze peste tot in lume

Insemnele bavareze pe eticheta Weihenstephaner

Faima berii Weihenstephaner creste ca urmare a lansarii de catre Beraria de Stat Bavareza Weihenstephan a unei campanii de extindere in toata lumea, in dorinta de a populariza adevarata bere bavareza in toate colturile globului.


In prezent s-a ajuns ca berile Weihenstephaner sa fie exportate in 40 de tari, volumul in 2010 atingand 260.000 de hectolitri, mai mult de jumatate (53%) din productie fiind destinata exportului. Beraria insa pune accentul pe calitatea produselor sale si nu pe cantitatea in care sunt produse, volumul fiind redus in comparatie cu cel al altor berarii germane. Compania Weihenstephan doreste sa acentueze astfel caracterul exclusivist al berilor sale.
Un produs extra-premium, exclusivist, similar poate doar vinurilor rare sau distilatelor de colectie

Berea Weihenstephaner este asadar un produs exclusivist ce se adreseaza cunoscatorilor de bere de calitate superioara. Nu exista echivalent pe piata berii in privinta produselor Weihenstephaner, poate doar vinurile rare, whiskey-urile sau coniacurile extra-fine, de colectie, pot fi comparate cu berile Berariei de Stat Bavareze.


Pentru autenticitate, produsele Weihenstephaner poarta insemnul de calitate al Statului Liber Bavarez (cum este cunoscuta juridic Bavaria), care consta in titlul "Premium Bavaricum" si sigiliul statului bavarez, prezente pe ambalajele sortimentelor Weihenstephaner.


Desi este un produs super-premium destinat cunoscatorilor, berea Weihenstephaner este din ce in ce mai apreciata in randurile multor categorii de consumatori, politica actuala a Berariei de Stat Bavareze fiind cresterea prezentei in lume a acestui brand atat de incarcat de traditie si care exprima spiritul si felul de a fi al bavarezilor.Pronuntie

Vainştefanăr, unde "r" este mut, nu prea se citeşte.

Pronunţia bavareză este ienstefanăr.

Istoric
Sortimente
Produse
Legaturi externe