Aboneaza-te la feed-ul nostru

Daca preferi un feed RSS in locul unui newsletter poti sa te abonezi aici.

Urmareste-ne pe Twitter

Daca vrei sa fii la curent cu noutatile noastre, pe Twitter, poti sa ne dai Follow aici .

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, iar noi iti vom trimite saptamanal ultimile stiri din lumea berilor germane.

Weihenstephaner Vitus, desemnata Cea Mai Buna Bere din Lume

Weihenstephaner Vitus a castigat titlul de Cea Mai Buna Bere din Lume in cadrul prestigiosului concurs World Beer Awards (WBA), recunoscut drept “Campionatul Mondial al Berilor”. Pe langa titlul suprem, sortimentul Berariei de Stat Bavareze Weihenstephaner, a castigat la absolut toate categoriile la care a fost inscrisa.


Astfel berea Vitus a fost desemnata “Cea mai buna bere din grau din lume”, “Cea mai buna bere strong din grau” si “Cea mai buna bere strong din grau din Europa”, un record al competitiei initiata in 1998 si care reuneste opiniile celor mai avizati somelieri de bere, degustatori profesionisti si maistri-berari din toata lumea.


Profesorul Josef Schradler, Directorul Berariei de Stat Bavareze Weihenstephan a declarat cu aceasta ocazie ca a devenit o traditie pentru berarie sa castige prestigioase titluri internationale si ca acestea reprezinta o confirmare a calitatii deosebite a produselor Weihenstephaner, pe o piata din ce in ce mai competitiva, si o recompensa pentru munca depusa de echipa Weihenstephanen.


Beraria de Stat Bavareaza Weihenstephan este cea mai veche berarie operationala din lume, fiind fondata in 1040 intr-o manastire benedicitina si apartine statului federativ bavarez. Weihenstephaner Vitus este o bere din grau strong (Weizenbock), a carei denumire aminteste de Sfantul Vitus, al carui hram era purtat odinioara de manastirea din Freising unde activeaza beraria.